Skvelá pomôcka a metóda prípravy jedla nielen na zimu: Sušička ovocia

Dalito.sk/ilustračné foto: Pressmaster/Shutterstock.com
PR -

Napriek obrovskej ponuke obchodov a sortimentu v nich, sa stále viac ľudí rozhoduje pre   spracovanie potravín dopestovaných vlastnými rukami. Správne konzervovanie a uskladnenie potravín, ovocia a zeleniny na horšie časy je predsa základ. Sušenie na slnku alebo zmrazenie v mrazničke sú možné postupy, nie je to vždy ale pohodlné a rýchle riešenie. Naopak s pomocou kvalitnej sušičky ovocia, zeleniny alebo húb budú vaše starosti s prípravou a „konzervovaním“ jedla minimálne.

Klasické sušenie výrobkov je dlhý a namáhavý proces, ktorý si vyžaduje veľkú pozornosť. Navyše vám to celé môže poriadne skomplikovať nielen silné slnko, ale aj vietor alebo dážď.

Aj v tejto oblasti sa preto rozhodli výrobcovia elektroniky a moderných domácich spotrebičov priniesť na trh niečo unikátne, čo im takúto prácu v maximálnej možnej miere uľahčí. Je to moderná  sušička ovocia, ktorá robí proces sušenia ovocia, zeleniny alebo húb rýchlejším, kvalitnejším a produktívnejším.

Poďte sa spolu s nami o tom presvedčiť. Proces, ktorému nemusíte venovať veľa času ani úsilia

Na sušenie v sušičke vám stačí ovocie, zeleninu alebo nazbierané hríby z lesa iba nakrájať a poukladať na špeciálnu tácku. Potom treba uviesť tento zázrak domácej technológie do chodu a vy sa môžete počas sušenia venovať niečomu inému a dôležitejšiemu.

Sušenie pri minimálnej spotrebe energie netrvá dlho, závisí od toho, čo v nej sušíte a v akom množstve.

Dobrá a kvalitná sušička ovocia a zeleniny vám vďaka vysokému výkonu umožní nielen zmeniť zozbieranú plodinu na niečo kompaktnejšie, ale aj vytvoriť množstvo rôznych chutných polotovarov, ktoré si zachovajú väčšinu výživných látok veľmi dlho a v obchode by ste za ne zaplatili nemalé sumy.  

  • Mimochodom, vedeli ste že, pri takomto sušení sa z výrobkov odvádza vlhkosť, zatiaľ čo sa nestrácajú prospešné látky i chuťové vlastnosti a zvyšuje trvanlivosť potravín? Odstránením vlhkosti je potlačený rast potravinárskych baktérií, takže doba skladovateľnosti sa mnohonásobne zvyšuje. Skladovanie sušených potravín je veľmi jednoduché a bez straty kvality.

Zariadenie vhodné na spracovanie veľkého množstva potravín

Sušenie v sušičke je vhodné na sušenie rôznych potravín naraz, pretože môžete využiť rôzne tácky. Vďaka špeciálnemu zariadeniu tejto jednotky sa pachy z výrobkov navzájom nemiešajú. Takže sa dajú bezpečne a naraz sušiť napríklad čerešne, paradajky a papriky, pričom si každý výrobok zachová svoju zvláštnu arómu.

Sušička je ideálna nielen na spracovanie ovocia a zeleniny. S jej pomocou môžete na budúce použitie pri varení bezpečne pripraviť mäso, hydinu alebo ryby. Získate tak úžasné sušené výrobky tej najvyššej kvality.

Minimalizovaná strata živín vo výrobkoch

Je spôsobená tým, že sušička nepoužíva vysoké teploty, o ktorých je známe, že majú deštruktívny vplyv na kvalitu výrobku. Mimochodom, niektoré z tých modernejších dokonca používajú na sušenie infračervenú technológiu, čo znamená, že výsledné produkty nestrácajú na svojej štruktúre ani chuti.

Tak si na Okay.sk vyberte sušičku správne a sušenie ovocia, zeleniny alebo hríbov nebude tak zložité ani fádne.