Spektrum

Recept: Bezlepkové medvedie labky na nerozoznanie

Jednoducho, keď ich miluješ nie je čo riešiť. Ani celiakiu, ktorú vám ju diagnostikujú až v hlbokej dospelosti. Existujú vianočné recepty, ktoré sú od tých „lepkových“ na nerozoznanie. Presne ako tento overený a dokonalý recept na medvedie labky.

Je jednoduchý, pokaziť sa vlastne nedá. Jedine tým, čo som vyviedla ja. Kúpila som si na pečenie formičky, ale zabudla som, že potrebujem tak aspoň na jeden celý plech, nie iba dve. Takže som ich nakoniec piekla celú noc po dvoch kusoch. V horách bolo totiž do obchodu a ešte aj v metrovom snehu strááášne ďaleko. Keďže však patrím k tým, ktorí sa nevzdávajú nikdy, DALA som to aj ja. Až na to, že som celú jednu noc vynechala zo svojho života, keďže som si toho cesta ešte aj pripravila na dvojitú dávku.

SUROVINY


250 g múky Promix PK, 200 g Hera, 120 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 1 celé vajce, vanilkový cukor, škorica, kôra z 1 citróna

POSTUP

Rúru si necháme dopredu zohriať na 180 stupňov Celzia.

Všetky suroviny spolu dobre vymiešame.

Vymastíme si formičky, do ktorý budeme dávať cesto do polovice. Labky sa totiž pod vplyvom pečenia znásobia.

Labky už iba opatrne vyklopíme z formička a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. A fakt hotovo!


RADA

Koľko sa medvedie labky musia piecť presne neviem. Ja ich vyťahujem asi po 8 minútach. Viem len, že ich v rúre vždy sledujem, aby som ich nespálila. Aj tak vždy aspoň na jeden plech vždy zabudnem a ide rovno do koša.

(Ak vás tento článok zaujal, redakcii Dalito.sk môžete darovať kávu)


Komentáre (0)

Vaša reakcia

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *