Spektrum

RECEPT s príbehom: Vôňa pečenia a varenia nás robí šťastnými

Je to čierne na bielom. 39 % ľudí robí najšťastnejšími vôňa pečenia a varenia. To sú výsledky prieskumu na vzorke 6000 ľudí.TU  Ak patríte medzi nich, tento recept je pre všetkých, ktorí uprednostňujú rýchle „pečenie“. Aj keď v tomto prípade, koláč do rúry nepôjde, jeho vôňa vás očarí.

Zákusok vrelo odporúčame všetkým, ktorým pracovné nasadenie nedovoľuje v kuchyni prestáť celé hodiny. Tým, že je vlastne nepečený, nehrozí vám ani pocit frustrácie na záver celého procesu, keď na koláč zabudnete v rúre, lebo ste si počas pečenia odskočili k počítaču vybaviť ešte zopár mailov. A poznáme to asi všetci. Ten čas za počítačom uteká priveľmi rýchlo… 🙂

Nepečená mangovo-kokosová torta


Korpus (forma s priemerom 18 cm):

120 g ďatle (prípadne ďatľovej pasty)

150 g najemno popletých mandlí (prípadne iných orechov)

15 g strúhaného kokosu

voda podľa potreby

suroviny na Mangovo-kokosovú nepečenú tortu/foto: M. Václavková Konrádová

Krém:


150 g kešu orechov (namáčané vopred min. hodinu)

200 g zrelého manga

50 g strúhaného kokosu

200 ml kokosového mlieka

80 g kokosového oleja

60 ml agáve sirupu

vanilka (môže a nemusí byť)


Na ozdobenie:

150 g zrelého manga

kokosové lupienky

Postup:

Ďatle asi na 10 minút namočíme do teplej vody. Potom ich scedíme, pomelieme na mlynčeku alebo rozmixujeme a zmiešame s mandľami. Pridáme kokos a vodu podľa potreby, vypracujeme kompaktné cesto.

Z cesta odoberieme kúsok a zo zvyšku vytvarujeme si dve-tri rôzne veľké guľky, ktoré si odložíme na neskôr, na ozdobenie celej torty.

Dno tortovej formy pokryjeme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne roztlačíme lyžicou.


Krém si pripravíme tak, že scedené kešu oriešky rozmixujeme, pridáme mango (časť z neho si odložíme na ozdobenie) a spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme na hladký krém, ktorý navrstvíme na „cesto“ do tortovej formy.

Vrch ozdobíme mangovým pyré. Tortu dáme na 4 hodiny stuhnúť do mrazničky.

Nie až zmrznutú tortu vyberieme z formy, poukladáme na ňu guľky z korpusového cesta a kokosovými lupienkami. A hotovo.

Mangovo-kokosová torta/foto: M. Václavková Konrádová

Tip: Zákusok najlepšie chutí po odležaní v chladničke. Želáme vám dobrú chuť .

Môže vás zaujať:

RECEPT: Lepšie rýchle cestoviny po záruke,  ako zabíjať čas v kuchyni

 

 

 



Komentáre (0)

Vaša reakcia

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *