Spektrum

Recept: Lahodné, pečené kyslé kura

Kura na kyslo je jednej z najjednoduchších receptov aké poznám. Nevyžaduje si žiadny kuchársky um, zvládne ho ktokoľvek a ešte si aj mimoriadne pochutí.  

Tento recept mi veľmi zachutil na liečení, kde nám naozaj varili s láskou a chutne. Ani som netušila, že je táto kombinácia vôbec možná a ešte tak mimoriadne lahodná.

Najradšej ho robievam z našej domácej kyslej kapusty, ktorá nám poctivo kysne v našej mestskej garáži. Ako pravých mestských ľudí nás vždy poteší, že aj vo víre veľkomesta a života v ňom, dokáže stále udržiavať aj dedinské tradície. A naša poctivá kyslá garážová kapusta je ako stvorená na tento dokonalý recept.


foto: Dalito.sk

SUROVINY

Kuracie stehná (môže byť čokoľvek z kuraťa), masť alebo olej, vrecko kyslej kapusty, zemiaky, sladká smotana na šľahanie, mletá červená paprika, tvrdý syr, voda

POSTUP

1, Očistené zemiaky nakrájam na kocky a uverím v slanej vode takmer do polomäkka.

Zemiaky v slanej vode by sa nemali rozvariť/foto: Dalito.sk

2, Zemiaky zlejem od vody a uložím do zapekacej misy potretej masťou.

3, Na zemiaky rovnomerne poukladám kyslú kapustu zbavenej vody.


4, Na kyslú kapustu poukladám umyté a osolené kura, ktoré posypem mletou paprikou.

5, Zalejem ¾ šľahačky a prikryjem alobalom.

6, V predhriatej rúre na 210 stupňov Celzia zapekám 80 minút.

7, Kura vyberiem, odstránim alobal, dolejem zvyšok šľahačky a na kúsky kuraťa poukladám ešte plátky tvrdého syra.

8, Vrátim do rúry a bez alobalu pečiem ešte asi 10 minút, aby sa syr na kurati roztopil.

foto: Dalito.sk

RADA

Niekedy sa mi stane, že nemám šľahačku, iba kyslú smotanu. Nič tým nepokazíte, kyslé kura je rovnako dobré aj s ňou. So šľahačkou je však lahodnejšie.




Komentáre (0)

Vaša reakcia

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *